maanantai 28. helmikuuta 2011

jonin ruokanurkka part one.

Jamie Oliverilla on mielestäni aivan mahtava ohjelma tv:ssä. "Jamies ministry of food". ideana on saada ihmiset opettelemaan ruoanlaittoa ja jakamaan reseptejä eteenpäin. siis ideana tykkään tästä aivan valtavasti, olisi ihan tosi jees mennä jonkun kaverin luo ja "oppia" siellä, miten kaveri tekee jonkun hyvän ruoan. toki itsekin voisin tällaisen illan järjestää, ihan mielelläni, sillä mielestäni osaan suht hyvin avata pussin ja lämmittää ruoat mikrossa. (hehe)

ruokaa olen laittanut 6 vuotiaasta, jolloin ensimmäisen koulupäivän aattona pyysin mummoani opettamaan miten puuroa keitetään, koska minusta tulisi koululainen, eikä äiti ehtisi ruokaa laittamaan enää aamuisin kun menee töihin. siitä se sitten lähti. ensin poltettiin puurot pohjaan komeasti, mutta siitä eteenpäin pikkuhiljaa ollaan opittu koko ajan uusia juttuja. seuraava iso asia itsellä olisi yrttien käyttö ja oman pastan tekeminen. italialainen ruoka ja etenkin pasta on ollut aina sydäntä lähellä!

ensimmäinen resepti, minkä haluan teille jakaa on the voffelsson! eli perinteiset vohvelit ja tämä on oikeasti maailman helpoin resepti. ja mikä parasta, sopii muna-allergikoille hyvin!

Voffelsson (6-8kpl)

100g voita
1tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
1/2tl suolaa
3dl maitoa

100g voita sulatetaan vaikkapa mikrossa ja annetaan jäähtyä. leivinjauhe, vehnäjauhot ja suola sekoitetaan keskenään kulhossa. kaadetaan maito sekaan, vatkataan seosta, jotta saadaan hyvä juokseva taikina (tuntuu vähän notkealta, mutta se on ihan jees). lopuksi lisätään taikinaan sulatettu voi ja sekoitetaan hyvin kertaalleen. laitetaan jääkaappiin n. 30min ja aletaan paistamaan vohveliraudalla.

vohvelirauta kannattaa lämmittää kuumaksi ja voidella esim. voilla ennen jokaisen vohvelin paistoa hyvin, jotta tulee sellanen hyvä rapeus siihen. paistetaan oman mielen mukaan kulta-ruskea akselilla.

VINKKI: laita taikinaan yhden appelsiinin kuori ja snadisti mehua (n. puolen appelsiinin mehu) niin saat appelsiinivohveleita! voisin kuvitella, että tähän passais erittäin hyvin muutkin hedelmät, esim. sitruuna ja mikäli baarikaapista sattuu löytymään sopivasti cointreuta niin varmaan passaa niin taikinaan kuin kokille näin taikinan vatkaus-paukuksi.

tää on niin iisiä ja hyvää, testatkaa ja antakaa kommenttia!

kiitokset reseptin tekijälle, jostain internetin syövereistä olen tuon aikanaan kaivanut!

peace out!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti