sunnuntai 17. helmikuuta 2013

FootBalance pohjalliset.

Tuossa pari viikko sitten kävin investoimassa FootBalance- pohjalliset kenkiini. Itselläni on ollut ongelmia oikean polven kanssa koko aikuisikäni ja myös nilkkoja on vaivannut aina silloin tällöin. Nyt varsinkin oikea nilkka on oireillut, joten ajattelin kokeilla tällaista ratkaisua.

Menin Kokkolan Intersportiin ja siellä Jyrki alkoi asiantuntevasti tutkimaankin minkälaisia pohjallisia kannattaisi suunnitella, niitäkin kun löytyy erilaisia esim. paksuuden suhteen. Kun oikean kokoinen pohjallinen löytyi, otetiin jalasta kuvat ja siellä näkyikin ns. virhekulmaa ihan kiitettävästi. Kuvantaminen antoi oikea säädöt pohjallisille ja sitten alettiinkiin muovaamaan niitä oman jalkani näköisiksi.





Pohjalliset päätyivätkin Salomonin vaelluskenkiin, joita lenkeillä olen käyttänyt. Ensimmäinen viikko käytössä ei ollut missään nimessä miellyttävä. Minua varoiteltiin liikkeessä, ettei mitään pitkää lenkkiä kannata heti lähteä tekemään, joten teinkin n. 2-3km lenkkejä koiran kanssa. Jokaisen lenkin jälkeen oli molemmat polvet kipeät, nilkoista puhumattakaan. Pieni epätoivo alkoi jo vallata ja 30 päivän palautusoikeus alkoi tuntumaan houkuttelevalta.

Nyt toisen viikon jälkeen voi onnellisesti myöntää, että kivut ovat väistyneet ja pohjalliset ovat tuntuneet varsin mukavilta. Polvissa ei ole ollut kipua ja nilkkoihin kohdistuva rasite on vähentynyt huomattavasti. Pohjalisten tarkoitus siis on muokata jalan asentoa niin, että näitä virhekulmia liikkeessä ei tulisi. Liike tuntuu pohkeissa aivan erillä tavalla kuin ennen, joka lienee hyvä asia(?). Kuitenkin, olen nyt tyytyväinen pohjallisiin ja alan varmaankin käyttämään näitä myös sisäpelikenkien kanssa, nimittäin pohjalliset käyvät kaikkiin kenkiin ja niitä voidaan muokata. Toki kannattaa miettiä, onko järkevää ostaa sitten toiset mokomat, josko liikaa joutuu alkaa päistä leikkelemään.

Suosittelenko FootBalance pohjallisia muille? Kyllä, pienellä varauksella. Mikäli nilkoissa/polvissa on pahempaa kipua, voi olla että näillä pohjallisilla ei tilannetta korjata vaan joutuu teettämään jalkaterapeutilla vielä vahvemmat pohjalliset. Myöskin jos odotat tuloksia saatavan heti välittömästi, nämä eivät ole sinun pohjalliset. Jos taas toivot saavasi hyvät pohjalliset hyvään hintaan ja kestät odottaa muovautumista, ei muuta kuin kipin kapin esim. Intersportiin. Tämä(kään) ei ollut maksettu puheenvuoro.

Treenaamisen osalta on ollut vähän puolikuntoinen viikko, kun pieni lämpöily on pakottanut pakkolepoon. Tänään kuitenkin palattiin ruotuun ja varsin hyvillä mielillä tällä hetkellä! Lisää tsemppiä treeniin toi myös uudet kuntosalivermeet, Adidaksen paita sekä Davidin shortsit! Kiitos Lindalle näistä!

-Chuck-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti